Caută o destinaţie

Despre Belis

Articole Turism

Belis, atractie deosebita in Muntii Apuseni

Bun venit în inima naturală și captivantă a României, în zona Beliș! Aici, vă invităm să descoperiți un paradis montan, unde pădurile înverzite se împletesc armonios cu albastrul senin al lacului Beliș-Fântânele, creând un peisaj de o frumusețe rară și autentică.

Belisul este o destinație cu peisaje spectaculoase, unde pasionații de natură vor găsi numeroase oportunități pentru a se bucura de aerul proaspăt al munților și de liniștea care îmbrățișează întreaga regiune. Munții Apuseni împrejmuiesc această zonă, oferind trasee montane diverse, potrivite atât pentru călătorii începători, cât și pentru cei dornici de aventuri mai intense.

Lacul Belis Fantanele

Lacul Beliș-Fântânele

Un punct de atracție deosebit este lacul Beliș-Fântânele, care încântă privirile într-un cadru pitoresc. Pe malurile sale, vă puteți relaxa și admira peisajul sau puteți explora activități precum pescuitul, plimbările cu barca sau sporturile acvatice. Iarna, zona se transformă într-un decor fermecător, ideal pentru iubitorii de schi și drumeții în zăpadă.

Cazare in Beliş

Opţiuni de cazare în Beliş

Optiunile de cazare in Belis sunt diverse, aici existand nu mai puțin de 51 de unități de cazare acreditate de Ministerul Turismului, asigurând o varietate de opțiuni pentru toate preferințele și bugetele. Fie că vă doriți confortul unei pensiuni tradiționale sau luxul unei vile, veți găsi cu ușurință locul perfect pentru odihna dumneavoastră.

Biserici din lemn in comuna Belis, jud. Cluj

Biserici de lemn în Comuna Beliş, jud. Cluj

Pentru cei pasionați de istorie, în Belis există biserici de lemn autentice și situri arheologice care păstrează amintiri ale trecutului bogat al acestei regiuni.

Gastronomie Locală

Gastronomia locală vă va răsfăța simțurile cu bucate tradiționale, pregătite cu pasiune și ingrediente proaspete, oferindu-vă o incursiune autentică în cultura locală.

Indiferent dacă sunteți în căutarea aventurii, relaxării sau explorării culturale, Belisul vă așteaptă cu brațele deschise, oferindu-vă o experiență de neuitat în mijlocul naturii și autenticității românești. Aici, fiecare răsărit de soare și fiecare apus de seară vă vor lăsa amintiri de neprețuit. Vă invităm să vă bucurați de frumusețea acestei zone și să vă creați amintiri de neuitat în Belis!

Galerie foto


autor: C.P.
03-Jan-2024