Caută o destinaţie

Stiri Brasov

Articole Turism

Fotografia aeriana: Interzisa in Romania!

Legea nu va mai permite să se facă asemenea filmări in România !

Guvernul vrea sa ne mai rapeasca o libertate, de data aceasta e vorba de o formă de Promovare Turistică, și mai mult decât atât, de o formă de exprimare artistică...

Imagine aeriana Brasov

Câteva grupuri de entuziaști din România au început fie să își cumpere, fie să construiască, așa numite drone aeriene, adică niște mici aparate de zbor cu elice, telecomandate de la sol care au atașat un aparat foto.

Drona eriana cu aparat foto

La un asemenea prioect participă de regulă câțiva tineri entuziaști cu cunoștinte de inginerie și electronică. Însa scopul final este să le ofere o unealtă artiștilor fotografi. Se urcă pe tot felul de munți și coclauri și petrec ore în șir ca să surprindă imagini inedite .. pentru noi.

Drona de fotografie aeriana

Ceea ce ei reușesc să facă este să ne încânte pe noi privitorii cu imagini deosebit de frumoase din tara noastra. Filmuletul de mai jos e doar una din multele astfel de realizari.

Dar cum la noi ... e ca la noi, guvernul Romaniei s-a hotarat ca brusc cea mai mare problema a lor este sa interzica, repede treaba asta. Cum adica sa realizam noi ceva frumos fara sa se plateasca, fara autorizatie ceruta cu 1 luna inainte, fara birocratie si in general fara sa simtim talpa grea a statului pe capetele noastre in orice activitate am incerca sa facem?

Imagine aeriana Bucuresti

Din pacate, un guvern si un stat ramase mult in urma ca si tehnologie nu sunt pregatite sa inteleaga importanta economica si personal-spirituala a unor astfel de noi tehnologii. Se retrag in spatele dulapurilor cu hartii si al atitudinii paranoice si politienteasti: "se interzice! trebe aprobare! veniti peste 6 saptamani!".

Ca cetateni ai unei tari democratice avem nevoie si avem voie sa ne bucuram de aceste forme moderne de creatie. Iar artistii din spatele lor vor sa se exprime. Nu putem trai doar cu televizor si situri de stiri.

aerial drone photo romania

Economic, aceste proiecte au multiple valente. Ele reprezinta o alternativa ieftina la filmari care se pot realiza doar la un nivel de buget mult mai inalt, cu macarale sau cu fimari din elicopter. Se pot crea acum mult mai ieftin clipuri de prezentare sau de promovare turistica, videoclipuri muzicale, si altele. Aplicatiile sunt multe, iar omenii intreprinzatori din aceste proiecte abia incep sa le exploreze. Ceea ce incepe ca un proiect amator poate sa se dezvolte si ca un serviciu profesional de calitate si profitabil.

Cand Porche te cheama sa ii fotografiezi masinile, mai este loc de vreo indoiala?

proche aerial drone shots

 

Baietii astia sunt plini de sperante si vor sa lupte pentru dreptul de a crea si dreptul nostru de a ne bucura. Merita sustinuti. Una din initiativele lor este Petitia de mai jos, pe care va invit respectuos sa o semnati.

Dar in primul rand, savurati acest videoclip si galeria foto de mai jos...

Semnați petiția ! Încă nu e prea târziu !!! from Eduard Schneider on Vimeo.

Petitia se poate semna aici:
http://www.drone.videoport.ro/#petitie

Galerie foto


foto: Mihai Ilinca
autor: Mihai Ilinca
06-Feb-2014