Caută o destinaţie

Obiective Turistice Brasov

Articole Turism

Strada Sforii din Brasov: De la stingerea incendiilor, la focul pasiunii

Atestata documentar din secolul al XVII-lea, cand era un coridor de trecere pentru pompierii aflati in misiune in caz de incendiu, Strada Sforii din Brasov a devenit astazi unul dintre cele mai populare si atractive obiective turistice din orasul de la poalele Tampei. 

Strada Sforii este foarte usor de vizitat, aflandu-se foarte aproape de Piata Sfatului, la doar cateva minute de mers pe jos, ea facand legatura intre Strada Cerbului si Poarta Schei. 

Restaurata in urma cu aproape 20 de ani cand au fost montate felinare in stil medieval si refacut pavajul, Strada Sforii din Brasov atrage zeci de mii de turisti din intreaga lume anual, dar mai ales indragostitii fascinati de legenda potrivit careia cuplul care se saruta pe Strada Sforii ramane impreuna pe vecie. 

Straduta este considerata una dintre cele mai inguste trei strazi din Europa, avand o latime cuprinsa intre 1,11 și, pe alocuri, de 1,35 m si o lungime de 80 de metri, ea fiind totodata unica in Romania. 

Amatorii de fotografii deosebite, instagramabile, pun deseori in valoare frumusetea micii comori arhitecturale de la Brasov, chiar daca uneori sunt nevoiti sa caute foarte atent locul potrivit pentru a ilustra frumusetea stradutei, din cauza mazgaliturilor iresponsabile ale grafferilor teribilisti. 

Galerie foto


foto: @tuzonix
autor: Cristiana Predoiu
08-May-2024