Caută o destinaţie

Despre Eforie Nord

Articole Turism

Eforie Nord - a doua mare statiune de pe litoralul romanesc

Eforie Nord este a doua mare statiune de pe litoralul Marii Negre, situata la doar 14 kilometri de Constanta.

Statiunea este destinata atat celor care vor sa se bucure de dostractie si isi doresc un concediu reusit la mare, dar si celor care vin aici pentru tratamente balneare in cadrul Sanatoriului EFOSAN care este unul dintre cele mai importante centre de fizioterapie din Romania, deschis pe tot parcursul anului.

Turism curativ

In bazele de tratament din Eforie Nord se tratează afectiuni reumatismale inflamatorii şi degenerative, bolile sistemului nervos periferic, tulburari de circulatie, afectiuni dermatologice, obezitate, afectiuniale cailor respiratorii, sterilitate, rahitism sau neurastenie.

Din cadrul sanatoriul Efosan fac parte Complexul Steaua de Mare, Clinica Grand si Baile Reci de la Techirghiol.

In cadrul Complexului Steaua de Mare, situat la doar 50 de metri de plaja, se afla aparatul functional al spitalului, un cabinet al ambulatoriului integrat si laboratorul de medicina fizica, recuperare si balneologie nr.1, ambele cu functionare sezoniera.
Clinica Grand - Spitalul Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie Eforie Nord functioneaza pe tot parcursul anului si este dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, cu laborator de explorari functionale, biochimie, radiodiagnostic si serviciu de garda permanent. Toate tratamentele se efectueaza sub stricta supraveghere a cadrelor medicale de specialitate.
Clinica Grand asigura asistenta medicala in conditii de spitalizare continua in sectiile cu paturi, dar si in conditii de ambulator.
Baile reci din statiunea Eforie Nord au fost reamenajate si redate circuitului in anul 2015, cei interesati beneficiind de conditii moderne de tratament si recuperare medicala. 

Cazare in Eforie Nord si Turism de recreere

Plaja statiunii Eforie Nord este generoasa si se intinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, iar latimea variaza intre 30 si 100 de metri.

Statiunea a cunoscut o puternica dezvolatare privind spatiile de cazare în Eforie Nord si serviciile oferite, in ultimii ani, in aceasta statiune construindu-se mai multe hoteluri de 3 si 4 stele, dar si pensiuni si vile cu capital privat.

De asemenea, serviciile de alimentatie publica sunt diversificate, turistii au posibilitatea de a alege intre multitudinea de terase existente, fast-food-uri, linii de autoservire sau restaurante luxoase.

Distractie si agrement

In Eforie Nord exista un  Aqua Park care este asaltat de turisti an de an.

Daca sunteti pasionati de sporturi nautice, puteti inchiria veliere sau alte ambarcatiuni sau puteti lua lectii de scufundari de la specialistii centrului Yacht Club aflat in portul de agrement Europa.

O alta posibilitate de distractie pentru turisti sunt diversele spectacole organizate in cadrul Teatrului de Vara sau distractia in cluburile din statiune.

Shopping

Daca v-ati uitat costumul de baie acasa, nu trebuie sa va faceti griji, in statiune exista cateva complexe comerciale si bazaruri, atat in centru cat si in zona falezei de unde puteti sa achizitionati tot ce aveti nevoie.Galerie foto


foto: Maria Moise
autor: Cristiana Predoiu
09-Apr-2019