Caută o destinaţie

Obiective Turistice Eselnita

Articole Turism

Clisura Dunării Destinația Turistică de Top

Clisura Dunării: Destinația Turistică de Top

Inainte de spectacolul desavarsit al varsarii in Marea Neagra, Dunarea ne-a binecuvantat cu alt dar de o frumusete covarsitoare: Clisura Dunarii. Aceasta regiune ne ofera peisaje spectaculoase, desprinse parca din povesti. Oamenii locului sunt primitori si pot fi gazdele tale pentru o vacanta de care sa iti amintesti cu drag si sa iti doresti sa revii.

Peisaje Uimitoare

De cum ajungi in  Clisura Dunării, vei putea vedea un peisaj uimitor pe care nu il vei intalni nicaieri in alt colt de Romanie.  Stâncile impunătoare printre care Dunarea isi croieste drumul se se ridică din ape,  formând un defileu de o frumusete spectaculoasa.

Obiective Turistice de Top

În această regiune binecuvântată, turistul descoperă o gamă diversă de atracții și activități. Iată doar câteva dintre ele:

  • Pestera Ponicova: este cea mai mare pestera din Defileul Dunarii, avand o lungime de galerii subterane de 1660 de metri. Pesterea strabate Ciucarul Mare si iese la Dunare. Accesul in Pestera se poate face atat pe uscat, dar si de pe Dunare, cu barca.

  • Manastirea Mraconia: Manastirea Mraconia are forma de cruce si este construită în stil brâncovenesc.

  • Chipul lui Decebal: este cea mai mare sculptura in piatra  din Europa, aceasta avand o inaltime de 55 metri. Sculptura a fost realizata din dorinta unui mare om de afaceri roman, Iosif Constantin Dragan. De altfel la baza statuii scrie in limba latina "Decebalus Rex - Dragan Fecit".
    Sculptura este situata in zona Cazanelor Dunarii.

  • Cazanele Dunarii: Cazanele Dunarii reprezita o potiune de 9 km din Defileul Dunarii, unde, datorita vitezei apei de peste 5m/secunda si a debitului mare, se produc varteje, astfel incat pare ca apa fierbe la propriu. Adancimea apei in aceasta zona poate sa ajunga pana la 75 de metri. Peretii defileului sunt abrupti, astfel ca ofera vizitatorului un spectacol natural unic in tara noastra. 

Dezvoltarea Turistică și Diversitatea Cazării

În ultimii ani, Clisura Dunării a cunoscut o creștere spectaculoasă în ceea ce privește dezvoltarea turistică. Cu  aproximativ 200 de unități de cazare clasificate de Ministerul Turismului al României, in care pot fi cazati aproape 4000 de turisti, zona s-a transformat într-un magnet pentru turiști din toate colțurile lumii.

Majoritatea acestor unități sunt dotate cu pontoane generoase cu zone de relaxare de unde poți admira peisajele din apropiere, iar majoritatea unităților de cazare dispun de piscine , atât în aer liber cât și interioare. Aici găsești pensiuni și hoteluri de 4 stele, dar și unități de cazare pentru turiști cu un buget mai restrâns, toate fiind caracterizate de confort și servicii impecabile.

Aventură și Relaxare

Pentru cei dornici de aventură, Clisura Dunării oferă numeroase posibilități de agrement. De la excursii cu barca sau kayak-ul pe Dunăre, la drumeții, sau ciclism pe trasee montane, opțiunile fiind nelimitate. De asemenea, pe plajele naturale, te poti bucura de soare.

Bucătăria tradițională din zona Clisurii Dunării

Turistii sunt incantati de preparatele din peste, gatite după rețete tradiționale care te fac sa te lingi pe degete.

Localități Cunoscute din Zona Cazanelor Dunării și Clisurii Dunării

Printre cele mai cunoscute localități din zona Cazanelor Dunării și Clisurii Dunării se numără Orșova, Eselnita, Dubova, Coronini, Moldova Noua, Berzasca și Svinita. Aceste mici comori ascunse te întâmpină cu farmecul lor autentic, oferind ocazia de a te conecta cu natura și istoria locului.

În concluzie, Clisura Dunării reprezinta un loc unic in Romania pe care trebuie sa il vezi macar o data in viata. Aceasta zona este  una dintre cele mai impresionante zone turistice ale României.

Galerie foto


foto: Fotografii din galeriile foto ale unitatilor parte
autor: Cristiana Predoiu
24-May-2024