Caută o destinaţie

Obiective turistice Plaiul Foii

Articole Turism

Plaiul Foii - Taram de poveste la poalele Pietrei Craiului

Ori de cate ori ajungi in Plaiul Foii ti se taie respiratia de bucuria de a vedea  natura in toata splendoarea ei. 
O vale strabatuta de un rau repede, limpede si rece ca gheata, strajuita de crestele dantelate ale Pietrei Craiului.

Aici te afli cu adevarat la munte si te poti bucura din plin de natura.
Poti sa faci drumetii, sau pur si simplu poti sa te deconectezi de la stesul cotidian si sa te rasfeti inspirand aerul curat de munte si sa admiri crestele semete ale Pietrei Craiului. 

La Plaiul Foii ajungi foarte usor, iar sagetile indicatoare te ghideaza inca de la intrarea in orasul Zarnesti, astfel incat nu ai cum sa ratezi drumul care ajunge la poalele muntelui. Din Zarnesti sunt 12 kilometru pana in Plaiul Foii pe care ii poti parcurge pe jos, cu bicicleta, sau cu masina, in functie de cat de comod esti. Drumul este asfaltat de curand si este foarte bun.

Optiunile de cazare sunt diversificate. Poti alege sa te cazezi la cabana, sau pensiune, in zona fiind mai bine de 10 pensiuni si cabane clasificate care ofera servicii pentru toate buzunarele.

Daca esti turist activ, poti face o plimbare de aproximativ o ora pana la Prapastiile Zarnestiului, poti urma traseul pana la Cabana Curmatura, sau poti sa urci pe cel mai inalt varf al masivului Piatra Craiului: Varful la Om - 2238m. Traseul este marcat cu banda rosie si se merge o buna bucata de drum pe un drum forestier, de-a lungul raului Barsa Grosetului. Peisajele sunt de-a dreptul uimitoare si merita sa parcurgi macar o parte a traseului, daca nu te simti suficient de pregatit sa ajungi pe creste. 

In concluzie, Plaiul Foii este o poveste in culori, scrisa de natura, pe care trebuie sa "o asculti" si sa o traiesti macar o data in viata.  

Galerie foto


foto: Petru Girla
autor: C. Predoiu
26-Jun-2021