Caută o destinaţie

Partii de schi Poiana Brasov

Articole Turism

Partia Lupului

Partia Lupului prezinta un grad de dificultate ridicat. Este amplasata la o altitudine de 1710m, are o lungime de circa 2860m, o latime medie de aproximativ 40m si o diferenta maxima de nivel de 765 metri. Partia Lupului este amenajata si acreditata pentru competitii nationale si internationale.

 

Descoperă Pârtia Lupului din Poiana Brașov: Ghidul Schiorului

Poiana Brașov, una dintre cele mai renumite destinații de schi din România, găzduiește Pârtia Lupului, un traseu care oferă o experiență unică schiorilor. Pârtia se remarcă prin caracteristicile sale impresionante:

  • Grad de dificultate: Dificil
  • Altitudine la plecare: 1703 metri
  • Altitudine la sosire: 975 metri
  • Lungime: 2605 metri
  • Diferența de nivel: 728 metri
  • Suprafața aproximativă: 17 hectare
  • Lățime medie: 28 metri
  • Instalație nocturnă: Nu

Plecare Partia Lupului Poiana Brasov

Plecarea Pârtiei Lupului

Pârtia Lupului începe de la stația superioară a Telescaunului Ruia, accesibilă și prin Telegondola Postăvarul Express. La ieșirea din stația superioară a telegondolei, o mică deviere la dreapta te conduce spre pârtie.

Configurația Pârtiei

La început, pârtia nu este foarte abruptă și oferă o lățime generoasă, permițând schiorilor să se adapteze. Urmează o porțiune mai înclinată, mai ales pe partea stângă, deasupra Cabanei Postăvarul.

Sectorul S-ul Mic: Ce trebuie să știi?

Î: Este sectorul S-ul Mic potrivit pentru mine?
R: Acest sector este recomandat schiorilor avansați datorită înclinației sale. Există, totuși, o bretea mai ușoară pe partea stângă, pentru cei care preferă o opțiune mai puțin provocatoare.

Bifurcații și Opțiuni pe Pârtie

La o bifurcație importantă, dreapta te conduce spre o porțiune abruptă, în timp ce păstrarea direcției drept înainte menține traseul pe Lupului, cu pante înclinate și zone îngustate.

Sectorul S-ul Mare

S-ul Mare este cel mai abrupt și celebru sector al pârtiei, oferind o provocare considerabilă chiar și pentru schiorii experimentați.

Partia Lupului - Poiana Brasov

Varianta Ușoară /Albastră

După S-ul Mare, o variantă ușoară, cunoscută ca "Drumul Albastru", oferă o alternativă mai puțin solicitantă, conducând direct către stația de plecare a telegondolei.

Porțiunea Inferioară a Pârtiei Lupului

Această secțiune este ideală pentru schiorii intermediari, oferind un bun teren de antrenament, cu accesibilitate sporită și o menținere mai bună a zăpezii.

Accesul la Pârtia Lupului Inferioară

Pentru a ajunge la Lupului Inferioară, urci cu telegondola sau cabina și cobori pe Drumul Roșu, apoi faci stânga spre Drumul Albastru.

Evaluarea dificultății pârtiei

În timpul urcării cu telescaunul, poți evalua dificultatea pârtiei pentru a decide traseul de coborâre care ți se potrivește cel mai bine.

Opțiuni de coborâre

Poți alege să cobori direct pe pârtia de sub telescaun sau să iei Drumul Albastru, o opțiune mai puțin abruptă.

 

Pentru cine este potrivită Pârtia Lupului?

Schiorii Experimentați

Pârtia Lupului este ideală pentru schiorii avansați care caută provocări și trasee dificile.

Schiorii Intermediari

Porțiunea inferioară oferă un teren excelent pentru cei care doresc să progreseze spre nivelul avansat.

Schiorii Începători

Deși pârtia este cotată ca dificilă, există secțiuni, precum Drumul Albastru, care sunt accesibile și pentru începători.

Partia Lupului - Poiana Brasov

În concluzie, Pârtia Lupului din Poiana Brașov oferă o experiență de schi variată și plină de provocări, având ceva de oferit pentru fiecare nivel de experiență. Indiferent dacă ești un schior experimentat în căutarea unei aventuri sau un începător dornic să-și îmbunătățească abilitățile, această pârtie te va impresiona cu frumusețea și complexitatea sa.

Galerie foto


foto: Cristiana Predoiu
autor: Cristiana Predoiu
11-Oct-2012