Caută o destinaţie

Obiective turistice Targu Neamt

Articole Turism

Personaje de basm in Parcul tematic "La Mos Chiorpec"

Situat in imediata apropiere a Casei Memoriale a marelui nostru povestitor Ion Creanga, parcul tematic "La Mos Chiorpec" ofera vizitatorului posibilitatea de a intra in contact cu indragitele personaje ale Amintirilor din Copilarie, dar si ale basmelor indragitului nostru povestitor.
La intrare, vizitatorul este "intampinat" de insusi Nica, pentru ca, mai apoi,  sa se intalneasca si cu matusa Marioara, Smarandita, fata mosului cea harnica ce toarce de zor la un fuior, ursul cu coada prinsa in gheata, vulpea cea sireata sau cocosul din Punguta cu doi bani si multe alte personaje indragite.
Din parcul tematic nu lipseste nici Casa lui Mos Chiorpec, un adevarat gospodar al vremii, unde pot fi admirate cateva scene interesante din viata taranului roman din partile locului de la sfarsitul secolului al XIX-lea, dar si  o expozitie interesanta de obiecte gospodaresti vechi.
Toate scenele de poveste, dar si cele care ilustreaza momente din viata satului moldovenesc din secolul al XIX-lea, sunt redate cu ajutorul figurinelor din gips, realizate la marime aproape reala. 


Galerie foto


foto: Otilia Hariga
autor: Cristiana PREDOIU
18-Jan-2021