Articole Turism
Fără îndoială, una din cele mai căutate destinații de către turiștii amatori de senzații tari est Castelul Bran, cunoscut în toată lumea ca fiind adresa de domiciliu a nu mai puțin celebrului conte Dracula, legenda sângerosului personaj atrăgând anual mii de vizitatori la castelul aflat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran.
Aflat la 30 de kilometri de Brașov și aproximativ 200 de kilometri de București, Castelul Bran străjuiește de 600 de ani, de pe o stâncă, intrarea în pasajul Rucăr Bran, faima pe care și-a câștigat-o dar și pitorescul zonei făcând din regiunea Bran-Moeciu una dintre cele mai populare zone turistrice din țară. Personajul Dracula este omniprezent în zonă iar castelul atrage ca un magnet turiști din toată lumea, marea majoritate mânați aici de dorința de a vedea pe viu locurile care au inspirat celebrul roman al lui Bram Stoker și să-i faca o vizita "la domiciliu" sângerosului personaj care se zice ca ar fi sălășuit aici.
Ridicat pe locul unei fortărețe clădite la 1211 de cavalerii teutoni, castelul a fost finalizat în anul 1388, inițial având atât rolul de vamă , cât și de fortăreață la granița de est a Transilvaniei. Locuit inițial de soldați mercenari, castelul trece de-a lungul timpului pe la diverși proprietari și capătă diferite destinații, în prezent funcționând ca muzeu, aflat în posesia Arhiducelui Dominic, Arhiducesei Maria Magdalena și Arhiducesei Elisabeta, moștenitorii legali cărora le-a fost retrocedat în 2009.
Cum ajung la Castelul Bran ?
Aflat pe drumul care leagă Brașovul de Câmpulung, la Bran se ajunge ușor, plecând din Brașov prin cartierul Bartolomeu și urmând șoseaua pe DN 73. Pentru cei care nu posedă mașini, drumul poate fi făcut cu trenul până la Brașov, iar de aici poate fi luat unul din autobuzele care pleacă la intervale regulate către Bran din Autogara nr.2. Drumul de la Brașov până la castel nu durează mai mult de 45 de minute iar prețul unei călătorii este de 5 lei.
Pe lângă vizitarea propriu-zisă a castelului, turiștii pot lua parte și la alte evenimente care se organizează aici cu regularitate. Cel mai recent eveniment de acest gen a fost cel denumit „Oameni, Locuri, Datini”, fiind vorba de o expoziție în cadrul căreia au fost promovate obiceiurile și datinile din satele aflate în zona Bran.
De mare succes se bucură și petrecerile organizate aici de Halloween, cum a fost și cea de anul trecut, care a atras sute de participanți din întreaga lume. Nu în ultimul rând, Castelul Bran găzduiește și evenimente culturale, precum festivalul de muzica jazz care are loc aici la finele lunii august, numit "JAZZ at BRAN CASTLE".
Din octombrie si pana in mai, muzeul funcționează după programul de iarnă, ceea ce înseamnăcă poate fi vizitat de marți până duminică între orele 9.00 și 16.00, iar luni între orele 12.00 și 16.00.
De la 1 aprilie, se va trece la programul de vară, care se va încheia pe 30 septembrie, perioadă în care castelul va putea fi vizitat de marți până duminică între orele 9.00 și 18.00, iar lunea între 12.00 și 18.00.
Pentru adulți, taxa de intrare este de 25 de lei, persoanele trecute de 65 de ani beneficiind de o reducere de 10 lei. În cazul studenților, taxa de intrare este de 10 lei, iar elevii vor plăti 5 lei, în timp ce persoanele cu dizabilități și cele instituționalizate beneficiază de acces gratuit.
Program de iarnă (1 octombrie - 30 aprilie)
Luni: 12 - 16Marți–Duminică: 9 - 16Ultima intrare: 16
Program de vară (1 mai - 30 septembrie)
Luni: 12 - 18Marți–Duminică: 9 - 18Ultima intrare: 18
PRETUL BILETULUI
Adulti: 25Lei
Seniori (65+): 15Lei
Studenti: 10Lei
Elevi: 5Lei
Taxa filmare: 20Lei
Taxe de Filmare / Fotografiere
Taxa foto pentru amatori este inclusa in pretul biletului.
Taxa de filmare: 20 lei. Filmarile profesionale sunt permise doar in baza unui contract cu administratia castelului.
Adresa:
Castelul Bran, Str. General Traian Mosoiu 24,
507025, Bran - Romania
+4 0268 237-700
+4 0268 237-702
office@bran-castle.com
Siteul oficial: www.castelulbran.ro