Caută o destinaţie

Obiective turistice Busteni

Articole Turism

Mii de turiști au întâmpinat prima ninsoare pe pârtia Kalinderu din Bușteni

La o săptămână după ce a fost gazda etapei Campoinatului Mondial de Escaladă pe Gheață, stațiunea Bușteni a fost din nou suprapopulată la acest sfârșit de săptămână, valuri de turiști debarcând cu schiuri și bagaje, cazându-se în grabă, apoi luând cu asalt pârtia Kalinderu.

Motivul acestui asalt fără precedent în actualul sezon a fost ninsoarea pe care atât cei care derulează afaceri în stațiune cât și iubitorii sporturilor de iarnă au așteptat-o ca pe pâinea caldă. Imediat ce a fost lansată averitzarea meteo de ninsoare, lucrurile s-au pus în mișcare, administratorii pensiunilor și hotelurilor pregătindu-se să primească oaspeți iar turiștii plecând la drum către Bușteni, dornici să fie primii care încearcă zăpada abia așternută pe pârtie.

Turisti pe partia Kalinderu Busteni

Natura nu a înșelat nimănui așteptările și „a făcut cinste” cu zăpadă din belșug, așa că Bușteniul a arătat zielele acestea ca o adevărată stațiune de iarnă, cu pădurile și culmile montane dinprejur albite de zăpadă, cu străzile ca un adevărat furnicar datorită mulțimii de turiști și cu principala pârtie utilizată la capacitate maximă.

Varful Caraiman vazut din Busteni

Pârtia de 1,5 kilometri lungime a fost urcată și coborâtă în aceste zile de zeci, chiar sute de ori de către miile de turiști prezenți în stațiune, fiind primul week-end din acest sezon în care s-a putut schia în condiții optime. Odată cu zăpada, stațiunea, cazută parcă în amorțire, s-a revigorat brusc, renăscând și speranțele localnicilor că sezonul acesta nu va fi unul ratat așa cum sunau previziunile negre ale multora, sătui să tot aștepte prima ninsoare.

Turiștii au numeroase opțiuni de cazare in stațiunea Busteni, cu tarife pentru toate buzunarele si condiții pentru toate gusturile, pensiuni de două stele, cu tarife începând de la 60 de lei/camera, sau vile si hoteluri clasificate cu  trei si patru stele, avand tarife intre 100 si 290 lei/camera/noapte.

Galerie foto


foto: Catalin Tantareanu
autor: Catalin Tantareanu
26-Jan-2014