Caută o destinaţie

Obiective turistice Vama Veche

Articole Turism

Cât te costă cazarea în Vama Veche, de 1 Mai

Pentru mulți dintre noi a devenit deja o tradiție să dăm startul sezonului estival cu o vacanță scurtă dar intensă la malul mării. Nu mai e niciun secret pentru nimeni că destinația preferată pentru acest ritual este Vama Veche, care atrage de 1 Mai tot mai mulți turiști.

Pe măsură ce zona de corturi de pe plajă s-a redus considerabil, iar numărul de turiști a crescut de la an la an, și prețurile la cazare au ajuns să fie ca în vârf de sezon. De aceea, dacă ai de gând să mergi și anul acesta în vamă de 1 Mai, ar fi bine să te documentezi din timp asupra prețurilor la cazare.

Noi am decis si îți dam o mână de ajutor și îți prezentăm în cele ce urmează o listă cu principalele opțiuni de cazare Vama Veche și cu tarifele practicate, „la pachet” cu câteva sfaturi care să te ajute să ieși mai ieftin.

 

Campingul – cea mai ieftină variantă

Camping Vama Veche

Până acum câțiva ani, cei care veneau cu cortul în Vama Veche se puteau caza gratis pe plajă, iar acesta era și unul din motivele principale pentru care această destinație era luată cu asalt de 1 Mai. Și acum se mai poate sta cu cortul pe plajă, însă după cum spuneam mai devreme, spațiul disponibil s-a redus simțitor.

În schimb, poți să-ți instalezi cortul în unul din campingurile existente aici, contra unei taxe care este mult sub tariful de închiriere a unei camere.

Prețul într-un camping care oferă condiții decente începe de la 20 de lei pe zi de persoană, astfel că pentru cineva care nu are foarte multe pretenții, cazarea pentru tot sejurul poate ajunge la cel mult 100 de lei.

Dacă îți dorești cele mai bune condiții, cazarea la cort te poate costa 40 de lei pe zi sau chiar mai mult. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că în unele campinguri se taxează și cortul, iar taxa depinde de dimensiunea acestuia și se adaugă celei pentru fiecare persoană cazată.

Mai există și varianta închirierii unui cort, ceea ce într-un camping ieftin te-ar putea costa 30-40 de lei pe zi. În campingurile care asigură condiții de lux, închirierea unui cort de două persoane poate ajunge la 180 de lei pentru o perioadă de cel puțin 3 zile. Partea bună e că în acești bani poți beneficia și de un mic dejun.

 

Căsuțele și camerele de 2-3 persoane – opțiunile cele mai accesibile

Casute Vama Veche

Să nu uităm totuși că nu suntem în Caraibe, așa că decizia de a sta la cort de 1 Mai seamănă cu o loterie. Mai exact, poți să ai norocul să prinzi o vreme excelentă, însă există și posibilitatea ca temperaturile să fie echivalente cu cele de la sfârșitul toamnei, iar în acest caz, o sa cam tremuri de frig în cort.

Pentru cei care nu vor să riște, sau pur și simplu nu agreează ideea de a sta la cort, cea mai accesibilă variantă o reprezintă căsuțele și camerele pentru 2-3 persoane. Din acest motiv, aceste opțiuni de cazare sunt și cele mai căutate, numărându-se printre primele care sunt rezervate chiar cu câteva luni înainte de începerea vacanței de către cei care caută un preţ bun pentru cazare la căsute în Vama Veche.

Cele mai modeste căsuțe din lemn, dotate doar cu două paturi, eventual și o noptieră între ele, pot fi închiriate la un tarif de aproximativ 100 de lei pe zi. Acestea sunt varianta ideală daca ai nevoie doar de un spațiu în care să dormi câteva ora după petrecerile pe plajă sau în club și în care să-ți ții bagajele.

Dăcă doreşti un pic de confort, vei dori probabil să găsesti o cazare la pensinue în Vama Veche. O cameră dublă într-o vilă cu condiții decente costă cel puțin 200 de lei pe zi, iar prețul poate ajunge la 400 – 500 de lei pe zi pentru locațiile ceva mai selecte.

 

Apartamentele și hotelurile – cele mai scumpe facilități

Camere duble poți închiria și în cadrul hotelurilor din Vama Veche, însă în acest caz, cele mai ieftine prețuri sunt peste 400 - 500 de lei pe zi, dat fiind faptul că aceste unități de cazare oferă condiții net superioare celor din vile sau pensiuni.

Dacă vrei să beneficiezi de maximul de confort, însă la un preț pe măsură, ai la dispoziție și varianta închirierii unui apartament sau a unei camere de lux în una din unitățile de 5 stele. În acest caz, trebuie să ai la dispoziție  un buget generos, pentru că vei avea de plătit doar pentru cazare sume cu patru cifre, la care se adaugă și celelalte cheltuieli din sejur.

 

Alte variante de cazare convenabile

Cum spuneam, cele mai accesibile variante de cazare șunt și cele care se epuizează primele, iar dacă  nu te grăbești să faci o rezervare, riști să rămâi pe dinafară. Acesta nu  este însă un motiv să renunți la distracția de 1 Mai din Vamă, mai ales că îți rămân variante alternative. Dacă nu mai găsești loc de cazare aici, poți încerca în 2 Mai. Localitatea, nu data...

Aceasta se află la doar 4 kilometri de Vama Veche, distanță pe care o poți parcurge în câteva minute cu mașina sau cu taxiul. Nefiind punctul principal de atracție, prețurile cazărilor sunt puțin mai mici decât în Vamă, iar aici ai parte și de mai multă liniște, mai ales în cazul în care vii cu copiii.

Dacă și 2 Mai-ul e full, în mod sigur vei găsi o cazare în Mangalia, care e la circa 10 kilometri de Vama Veche. Avantajul aici este că ai la dispoziție o serie de supermarketuri în care poți găsi mâncare și băutură mai ieftine decât în Vamă, sau poți merge la un restaurant, unde prețurile sunt, de asemenea, mai mici. În plus găsești mai ușor un taxi cu care să ajungi în Vamă, iar drumul nu durează mai mult de 10 -15 minute.

 

Cum să-ți găsești o cazare ieftină în Vama Veche

Prețul cazării este influențat de o serie de factori, iar unii dintre acești pot fi irelevanți pentru tine, mai ales dacă ai venit cu gândul să-ți petreci majoritatea timpului pe plajă sau în cluburi. Spre exemplu, s-ar putea să nu-ți pese deloc de priveliștea minunată spre mare pe care ți-o oferă o cameră, care va costa în mod sigur mai mult decât o alta similară, dar fără belvedere.

De asemenea, s-ar putea să nu te intereseze o cazare cât mai aproape de plajă, dacă tu ai venit să stai doar 2-3 zile și nu trebuie să bați drumul prin soare, încărcat cu saltea, colacul copilului, creme de bronzat și alte accesorii specifice.

Așadar, evită facilitățile de care nu ai neapărat nevoie, și astfel nu vei plăti degeaba niște bani în plus la cazare.

Dacă te-ai obișnuit ca plecarea în Vamă de 1 Mai să fie o decizie spontană pe care o iei uneori de pe o zi pe alta, obișnuiește-te și cu ideea că nu vei găsi cazare ieftină sau nu vei găsi deloc. Asta pentru că prețurile la cazare cresc pe măsură ce se apropie „Ziua Muncii”, întrucât  în același timp crește și cererea. Dacă vrei să rămâi cu mai mulți bani de bere, caută-ți cazare cât mai devreme, până când încep și alții să facă la fel. În acest mod, prinzi prețuri mai mici și ai și garanția locului de cazare asigurat din timp.

Costul cazării este mai ieftin dacă se împarte între mai multe persoane, iar din acest punct de vedere este mai convenabil să mergi cu gașca la mare, decât pe cont propriu. Dacă sunteți 4-5 persoane, vă puteți permite să închiriați chiar și un apartament, care vă oferă suficient spațiu și condiții mai mult decât decente, la un preț accesibil pentru fiecare.

Pentru a găsi o ofertă bună de cazare care să corespundă cu pretenţiile şi bugetul tău, te sfătuim să vezi şi pagina Cazare Vama Veche, unde sunt listate o multime de pensiuni, vile şi hoteluri din Vamă, toate cu numărul de telefon sau whatsapp ale proprietarilor, ca să poţi lua legătura direct cu ei. 

Te sfătuim să îi contactezi şi să verifici care e preţul de 1 Mai, pentru că preţurile afişate pot fi pentru perioade mai generice, adică pentru luna mai in general.

Sperăm că informațiile oferite de noi te vor ajuta să-ți creionezi un buget pentru vacanța de 1 Mai și totodată îți vor fi de folos pentru a găsi o cazare adaptată nevoilor și preferințelor tale, la un preț cât mai accesibil.

Galerie foto


autor: Cătălin Tânţăreanu
03-Mar-2023