Caută o destinaţie

Obiective turistice Vatra Dornei

Articole Turism

Serbările Zăpezii Vatra Dornei 2014 incep de Valentine's Day

Tradiția de zeci de ani a Serbărilor Zăpezii va fi dusă mai departe și anul acesta la Vatra Dornei, unde, începând de vineri, se va da startul celei de-a 31-a ediții a uneia dintre cele mai cunoscute sărbători locale, care atrage de fiecare dată mii de turiști pe pârtiile din nordul Moldovei. Serbările se vor desfășura în trei reprize, prima fiind programată în perioada 14-16 februarie, pentru ca în următoarele două weekend-uri petrecerile să continue.

Startul ediției de acest an se va da, așadar, de Ziua Îndrăgostiților, așa că dacă țineți neapărat să faceți o surpriză în această zi persoanei iubite, mai bine ar fi să renunțați la inimioarele de pluș, la cutiile cu bomboane și alte cadouri de slaba inspirație, și să puneți la cale o plimbare incognito până la Vatra Dornei. Dacă practicați împreună cu partenerul sau partenera și sporturi de iarnă, ar fi bine să nu uitați schiurile, placa sau sania, iar dacă nu dispuneți de așa ceva, merge și așa, pentru că organizatorii anunță că va fi rost de distracție pentru toată lumea.

Serbarile Zapezii - Vatra Dornei 2014 - partia de schi

Odată ajunși vineri la Vatra Dornei, va trebui să vă grabiți cu cazarea și alte formalități pentru ca la ora 19 fix să fiți în Parcul Municipal, unde se va da startul petrecerii care va ține trei zile. Programul va debuta cu o discotecă în aer liber, sub semnul lui Cupidon și al Sfântului Valentin, al cărei invitat de onoare va fi Michael Star. Va trebui să aveți grija cu dansul pentru ca nu cumva să faceți febră musculară și a doua zi să stați numai pe marginea pârtiei privindu-i pe ceilalți cum coboară cu schiurile, săniile sau alte accesorii neomologate care alunecă bine pe zăpadă. Oricum, va fi bine și acolo, că se va găsi un vin fiert, un ceai fierbinte...

Sâmbătă seară va fi iar concert, de această dată pe scenă fiind așteptațiRawanne, Alessia, Artisband, Marina și Sore. Din nou, recomandarea noastră este să nu vă epuizați chiar toate resursele pentru că va mai urma încă o zi de distracție și abia după aceea vă veți putea întoarce plini de entuziasm la școală sau la servici. Ziua de duminică va fi dedicată folclorului, ai cărui exponenți vor fi Ansamblul Plaiurile Dornelor, Mădălina Candrea, Junii Mureșului, Pamfil Roată, Marius Zgâianu și Ansamblul Străjerii Bucovinei.

Partie de schi Vatra Dornei

Sâmbăta următoare, sărbătoarea va fi reluată cu o coborâre cu făclii de pe Pârtia Veverița și o lansare de lampioane, după care va incepe seria concertelor ce vor avea loc tot în Parcul Municipal, pe 22 și 23 februarie. Duminică, pe 23 februarie, sunt programate să aibă loc pe Pârtia Veverița și o serie de concursuri și jocuri distractive la care sunt așteptați să se înscrie cât mai mulți iubitori ai sporturilor de iarnă, mai mult sau mai puțin experimentați.

Tot în aceeași perioadă, mai precis între 21 și 23 februarie, la Vatra Dornei se va desfășura și o competiție sportivă de anvergură, stațiunea găzduind a noua ediție a Campionatului Mondial de Juniori la Sanie pe pistă naturală.

Serbările Zăpezii se vor încheia odată cu venirea primăverii, cea de-a treia repriză a ediției din acest an fiind programată să aibă loc în perioada 1-2 martie.

Serbarile Zapezii - pe partie la Vatra dornei

Programul complet al Serbarilor Zapezii Vatra dornei 2014

Vineri 14 februarie (weekendul 1, Valentine's day)
- Ora 19:00 - Valentine's Day - discoteca in aer liber Michael Star
Sambata 15 februarie
- Ora 18:00 - pe scena vor urca pe rand Rawanne, Marina, Alessia, Artisband si Sore
Duminica 15 februarie
(seara dedicata folclorului)
- Ora 15:00  - pe scena vor urca pe rand Ansamblul PLAIURILE DORNELOR - Madalina Candrea - Junii Muresului - Alexandru Jidveianu - Marius Zgaianu si seara se va termina cu Ansamblul STRAJERII BUCOVINEI.

 

Sambata 22 februarie (weekendul 2)

- Ora 18:00 - inceperea petrecerii pe Partia Veverita cand este programata coborarea cu faclii si lansarea de lampioane ora 18:00

- Michael Star va fi din nou cel ce da startul distractiei, apoi pe scena vor urca pe rand Acces, Lora, Semnal M, AMI
- seara se va incheia cu un foc de artificii

Duminica 23 februarie

- Ora 13:00 - pe partia Veverita sunt programate concursuri si jocuri distractive cu participarea iubitorilor sporturilor de iarna. ora 15:00 - pe scena vor evolua Ansamblul Poienita Poiana Stampei - Ilioara Stefanel, Miruna si David Taran - Ansamblul BALADA Bistrita - Calin Brateanu si Ansamblul DORNA DORULUI

 

Sambata 1 martie (weekendul 3)
- Ora 19:00 Michael Star, Nord-Est, Aline Eremia (de la Lala Band) si Deepcentral

Duminica 2 martie
- Ora 15:00 - Ansamblul BRADULETUL Dorna Arini - Pamfil Roata - Ansamblul ARCANUL Suceava - Elisa Hechelciuc - Ansamblul CIOBANASUL si Maestrul Cristi Nastase

Scena va fi amplasata in Parcul Municipal in zona "Izvorul Sentinelelor" - in spatele Cazinoului.

Galerie foto


foto: Catalin Tintareanu
autor: Catalin Tintareanu
10-Feb-2014