Caută o destinaţie

Despre Bucuresti

Articole Turism

Ce poti face in Bucuresti in prima zi de miercuri din fiecare luna

Daca esti pasionat sa afli lucruri interesante din domeniul istoriei, artei, sau pur si simplu esti interesat de cultura, esti cazat in Bucuresti in oricare prima zi de miercuri a fiecarei luni, iti poti lua portia de cultura gratuit, putand sa vizitezi cateva muzee interesante.

Nu trebuie decat sa te trezesti de dimineata, sa iti fixezi punctele de reper pe harta, sa iti pui in rucsac ceva de rontait si sticluta cu apa, sau cafea si sa vizitezi 4 muzee impresionante din Bucuresti.

 

Muzeul K.H. Zambaccian

Muzeul K.H. Zambaccian - Bucuresti

Muzeul K.H Zambaccian se afla pe strada cu acelasi nume, la numarul 21 si poate fi vizitat de miercuri pana duminica, intre orele 10:00- 18:00
In prima zi de miercuri a fiecarei luni muzeul poate fi vizitat gratuit

Bazele muzeului au fost puse de Krikor H. Zambaccian, critic si colectionar de arta, in anul 1940, cand a construit o casa special pentru a expune colectia de obiecte de arta, pictura, obiecte de mobilier si lucrari grafice si sculpturi pe care colectionarul le-a strans de-a lungul vietii.

Colectia Zambaccian este una dintre cele mai valoroase colectii din Romania si a fost donata Statului roman in 1947.

Muzeul K.H. Zambaccian - Bucuresti

Colectia cuprinde opere valoroase ale renumitilor pictori romani Theodor Aman, Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady si Gheorghe Petrascu, Corneliu Baba, Alexandru Phoebus si Horia Damian. De asemenea, puteti admira sculpturi autentice de Brancusi, Oscar Han, Milita Petrascu si Cornel Medrea, putandu-va bucura de adevarata panorama a artei romanesti si nu numai.

In portofoliul muzeului Zambaccian, puteti admira deoportiva si exponate ale renumitilor maestri de talie internationala , cum ar fi Picasso, Cezanne, Bonnard, Utrillo si Marquet, fiind unicul muzeu din Romania care se bucura de lucrari ale marilor maesti.

 

Muzeul Theodor Pallady

Muzeul

Muzeul Theodor Pallady se afla pe strada Spatarului, la numarul 22 si functioneaza in casa Melik, cunoscuta ca fiind una dintre cele mai vechi cladiri de locuit din Bucuresti.

Muzeul este deschis de miercuri pana duminica intre orele 10:00 si 18:00 si poate fi vizitat in baza de bilet. 
In prima zi de miercuri din fiecare luna, muzeul poate fi vizitat gratuit.

Muzeul

Muzeul cuprinde numeroase lucrari semnate de Theodor Pallady, precum si peste 800 de lucrari de desen si gravura din perioada pariziana a artistului. 
Colectia de la Muzeul Pallady a fost donata Statului roman in perioada anilor '60 de catre Serafina si George Raut, impreuna cu alte exponate valoroase din colectia personala. Printre aceste amintim picturi de scoala franceza din secolele XVI-XIX de origine franceza, engleza, sau olandeza, precum si alte obiecte valoroase de ceramica orientala, mobilier, sculpura mica antica sau din perioada renascentista, sau textile si alte obiecte de arta valoroase.

Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul Național de Artă al Romaniei

Muzeul se afla pe calea Victoriei in cladirea Palatului Regal. 
Programul de vizitare in baza de bilet este de miercuri pana duminica intre orele 10:00 - 18:00

In prima zi de miercuri din fiecare luna, muzeul poate fi vizitat gratuit.

Infiintat in 1948, Muzeul National de Arta al Romaniei este cel mai mare muzeu de profil din tara noastra, aici fiind expuse cele mai mari colectii de picturi.

 

Aici pot fi admirate peste 70.000 de exponate care sunt impartite pe doua mari ramuri principale: Galeria Nationala unde sunt expuse picturi valoroase ale celor mai buni pictori romani  si Galeria de Arta Europeana care include picturi si obiecte de arta decorativa din secolul al XIV-lea pana in secolul XX.

Muzeul Național de Artă - Bucuresti

In Galeria de Arta Europeana, consumatorii de arta pot admira lucrarile lui Antonello da Mesina, Domenico Veneziano, Lorenzo Lotto, Jacopo Bassano, Caravaggio sau El Greco, dar si Ruben si Rembrandt.

Din galerie nu lipsesc nici operele scolii olandeze si germane, unde sunt expuse lucrari ale maestrilor celebri pe care va lasam sa ii descoperiti.

De asemenea, aceeasi galerie adaposteste si lucrari reprezentative de Claude Monet, Auguste Renoir si Paul Signac.

Din 2001, muzeul a deschis o noua galerie dedicata artei romanesti moderne care este amenajata in aripa Stirbey, structurate in 11 sali.

 

Muzeul Colectiilor de Arta

Muzeul este o filiala a Muzeului National de Arta a Romaniei si este situat pe Strada Victoriei, la numarul 111. 
Muzeul este deschid de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.

Intrarea la muzeu este liberă în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Asadar, daca esti cazat in Bucuresti si te trezesti de dimineata, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, iti poti lua portia de arta si cultura intr-un maraton de vizitat cele 4 muzee importante din capitala. Evident, te vei intoarce si vei aloca timp mult mai mult pentru ce te-a impresionat si ti-a trezit interesul cel mai mult. Galerie foto


autor: Cristiana Predoiu
22-May-2024