Caută o destinaţie

Obiective Turistice Bucuresti

Articole Turism

Miscare in aer liber, concerte, sau relaxare, Parcul IOR le are pe toate

Situat in partea de est spre centrul capitalei, cu o suprafata de peste 85 de Ha, Parcul IOR este al doilea parc ca marime din Bucuresti. Numele parcului este de fapt acronimul fabricii Intreprinderea Optica Romana, infiintata in anul 1936, aflata in proximitatea parcului. 
Lacul Titan, despartit de podul Liviu Rebreanu in doua segmente, denumite Lacul Titan 1 si Lacul Titan 2 este principala atractie a parcului, fiind lac natural, alimentat de mai multe izvoare subterane. Daca in urma cu cateva zeci de ani lacul ocupa o mare parte din suprafata parcului, in timp, s-au format 5 insule care astazi sunt denumite Insula Pensionarilor”, „Insula Artelor”, „Insula Cainilor”, „Insula Pescarilor” si „Insula Ratelor”.

Locul este foarte ofertant din punct de vedere al activitatilor in aer liber. Poti face miscare pe aleile parcului, te poti plimba cu hidrobicicleta, sau cu vaporasul, poti juca sah, sau pur si simplu te poti relaxa in aer liber. 
Iubitorii si amatorii de fotografie, pot captura imagini interesante cu pasari, broaste testoase si flori, sau alte fotografii peisagistice interesante. Primavara si toamna, parcul este o adevarata poveste, iar fotografii se intrec in a captura cele mai frumoase imagini si emotii. 

Saptamanal, pe perioada verii, parcul IOR este gazda multor targuri, sau expozitii in aer liber, dar tot aici au loc si diferite concerte si proiectii de film in aer liber, fiind un punct de distractie captivant. 

De asemenea, in parc se afla si biserica „Pogorarea Sfantului Duh” construita in anul 1994 in stil maramuresan care este inconjutata pe exterior de icoane pe sticla pictate in acelasi stil ca si arhitectura bisericii. Cu o inaltime de 45 de metri, biserica din parcul IOR se incadreaza armonios in spatiul parcului, aducand un colt de Maramures in capitala. 

In parc, vei gasi si un spatiu special amenajat pentru prietenii blanosi, unde iti poti lasa liber patrupedul sa socializeze cu confratii sai, bineinteles respectand regulamentul afisat la intrarea in zona destinata cateilor. 

Asadar, fie ca esti amator de distractie, fotografie, relaxare, vrei sa te bucuri de o partida de sah, sau sa iti reculegi gandurile, Parcul IOR este un loc in care le gasesti pe toate, demn de luat in calcul pentru a-ti petrece timpul liber in Bucuresti.

Parcul IOR este cunoscut si sub numele de Parcul Alexandru Ioan Cuza, sau Parcul Titan. 


Galerie foto


foto: Manea Adrian
autor: Cristiana Predoiu
16-May-2024