Caută o destinaţie

Evenimente Sighisoara

Articole Turism

A noua ediție a festivalului Sighișoara Blues, la sfârșitul lui martie

Tradiția festivalului de blues de la Sighișoara continuă și în acest an, organizatorii anunțînd că cea de-a noua ediție va avea loc în ultimul week-end din martie, respectiv pe 28 și 29 martie. Și de această dată, organizatorul principal al festivalului este Asociația Culturală Sighișoara Blues Hospital, care se bucură de sprijinul autorităților locale, mai precis Primăria Sighișoara.

Concertele vor avea loc în cele două zile începând cu ora 19.30, în sala de spectacole Mihai Eminescu din Sighișoara, anul acesta, maestru de ceremonii fiind desemnat Berti Barbera, care va fi prezentatorul festivalului. În prima zi, vineri 28 martie, pe scena vor urca Sharrie Williams din SUA și King Pug, un duo format din artiști din Marea Britanie și Spania, iar sâmbătă urmează să concerteze Tangled Eye, grup format din muzicieni americani și olandezi, și Eugene „Hideaway” Bridges.

Organizatorii au anunțat că prin desfășurarea acestui festival se dorește cultivarea interesului pentru blues-ul autentic în rândul tutror generațiilor. Deși blues-ul este un gen muzical destul de slab reprezentat pe plan național, organizatorii se aderesează în fiecare an unui public din ce în ce mai numeros, semn că sunt pe drumul cel bun în atingerea scopului pe care și l-au propus, anume acela de a atrage cât mai mulți ascultători spre zona de blues.

Și ediția din acest an se va desfășura sub același slogan „pentru cei care iubesc blues-ul”, prin prisma numelor care vor fi prezente pe scenă, festivalul confirmându-și rangul de festival internațional, câștigat în anii precedenți. Fiecare recital va dura circa 80 de minute, cu pauze de 30 de minute între fiecare reprezentație, timp suficient pentru spectatori să meragă în foaierul sălii unde vor putea cumpăra discurile artiștilor și chiar vor avea posibilitatea să se întrețină cu aceștia în cadrul unor discuții interactive și să obțină autografe.

Odată terminate spectacolele, atmosfera de blues va continua în crama hotelului Sighișoara, unde se vor ține până spre dimineață jam session-uri și se vor purta discuții relaxate despre scena autohtonă și cea internațională.

Prețul unui bilet la Sighișoara Blues Festival va fi de 80 de lei pe seară, acestea putând fi rezervate prin e-mail la adresa hotelsighisoara@clicknet.ro, sau telefonic, la numărul +40265 771000.

 

Vezi și:

Galerie foto


foto: Catalin Tintareanu
autor: Catalin Tintareanu
02-Mar-2014