Caută o destinaţie

Obiective turistice Sighisoara

Articole Turism

Festivalul Sighisoara Medievala 2019

Festivalul Sighisoara Medievala, ediția a XXVI-a
26-28 Iulie 2019

Ca in fiecare an, la sfarsitul lunii iulie, Cetatea Sighisoara va fi gazda celui mai vechi si mai renumit festival medieval din Romania.

“MISTERUL MEDIEVAL” este tema celei de-a XXVI-a ediții a evenimentului, organizat de primaria Sighisoara care isi propune ca cel mai vechi festival medieval din Romania sa se bucure de autenticitatea atmosferei de altadata prin organizarea unor spectacole de calitate de muzica si imagine, piese de teatru, dansuri si ateliere specifice perioadei, festivalul in sine devenind o poarta spre calatoria in timp.

Atelier Festivalul Sighisoara Medievala

Pe parcursul celor trei zile de festival, participanții se vor putea bucura de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacole de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, tabăra cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping.

Elementul de noutate din editia din acest an, este transpunerea scenica a unui mister medieval din patrimoniul universal în cadrul unui spectacol itinerant derulat în mai multe episoade.

Turiștii ce doresc sa participe la festival au nenumarate posibilități de cazare în Sighișoara, începând de la camere de închiriat sau pensiuni, până la hoteluri de 4 stele.  Prețurile la cazare variază între 90-100 lei pe noapte in camera dubla la pensiunile mai departate de centru și 700 lei la hoteluri sau pensiuni de 4 stele. 

Este important ca rezervările să fie făcute din timp, atât pentru a obține un tarif avantajos cât și pentru că e posibil să nu mai găsiți locuri de cazare pe perioada festivalului dacă vă hotărâți prea târziu.

In acest an, Festivalul Medieval Sighisoara se desfasoara in perioada 26-29 iulie, intr-o atmosfera de un mister fabulos care va pune dainui timp de cateva zile intre zidurile batranei cetati.

Vezi și:

 


Galerie foto


foto: Calin Tofan
autor: Cristiana Predoiu
18-Jul-2019